“Държавата няма да затваря административно централи на въглища.Рестартирахме процеса, който

...
 
“Държавата няма да затваря административно централи на въглища.Рестартирахме процеса, който
Коментари Харесай

НА ЖИВО:Държавата няма да затваря административно централи на въглища

 

“Държавата няма да затваря административно централи на въглища.Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември. Бяхме подготвени да обсъждаме съглашение, тогава това не се случи. ” Това сподели министър председателят Николай Денков след срещата с протестиращите енергетици.

Бяха дефинирани през вчерашния ден шест точки от протестиращите

“Започнаха митингите, бяха дефинирани през вчерашния ден шест точки от протестиращите, през днешния ден стартирахме от тези шест точки и имаме извънредно съглашение, което беше подписано от главните участници в тази полемика, договаряния. ”

 Подписите стоят под седем точки

Първите две са написани по-експертно.Утре тези седем точки ще бъдат ще бъдат гласувани в Народно събрание.  Ангажиментът е освен на държавното управление, само че също по този начин и на партиите.

Държавата няма да затваря

Коментари след срещата вижте във видеото:

“Поредното замазване на очите на работещите в енергийния бранш. Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която комбинираше както държавните предприятия, по този начин и огромните централи.Това съобщи по- рано някогашният министър на енергетиката Александър Николов.

“Тогава се поеха задължения за вложения и се организираха срещи с всички заинтригувани страни – и синдикати, и представителите на работещите в енергийния бранш. Беше направен проект кое и по какъв начин да се случи. ”

След оставката обаче настъпило „ 10-месечно безвремие “, а след това и „ 3-месечно оглушително безмълвие “ по отношение на протичащото се в бранша.

“Това, което се случва сега, е следващото замазване на очите на работещите в енергийния бранш. Пазарните механизми изискват секторът да се трансформира ”,  сподели Николов.

Българската енергийна система е в доста тежко положение поради неверно взети решения

Той призна, че по този начин и не е схванал от актуалното държавно управление какво е заварило като завещание от служебния кабинет и по тази причина в този момент ще платят цената за това безмълвие.

“Има толкоз насъбрани проблеми, че тази ескалация е единствено върхът на айсберга. България от чист износилет на електрическа енергия се трансформира във вносител ”, добави някогашният енергиен министър.

Мълчанието за моментното положение на енергийния бранш от страна на ръководещите издава  „ голям боязън “, или „ брутална липса “ на експертен капацитет.

Икономическа полиция търси протестиращите енергитици. Това обявиха от “Има подобен народ ” представители на Народното събрание.

“Двама индивида има привикани до момента в който тече самият диалог. Стана скандал. Зададох въпрос на Денкво, а той гледаше по този начин, както гледа нормално. Тоест, не знаеше какво се случва. Човекът, който ръководи влака горе, господин Пеевски, изиска 15 минути отмора с цел да ревизират с Министерски съвет какво се случва ”, изясни Тошко Йорданов.

По думите му икономическа полиция тормози хора, които протестират.

“Има разминаване сред синдикатите и държавното управление. Правителството се пробва да ги убеди, че това, което вършат, е това, което те желаят. А те им приказват с числа и изясняват по какъв начин не може да се понижават мощности и хората да останат на работа. И Христо споделя: “Да, разбираме ви, по тази причина предлагаме да понижим мощностите ”, описа той

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР